Статті

#Назад
24 03.2014

Рекомендації щодо роботи з сейфом

 

Якщо Ви тільки збираєтеся придбати сейф або вже купили його, то для досягнення максимальної безпеки варто дотримуватися простих правил, які допоможуть суттєво підвищити надійність зберігання Ваших цінностей.
 
1. Не потрібно оприлюднювати ту інформацію, що Ви зібралися придбати сейф або вже здійснили дану покупку.
 
2. Сейфи є недешевим обладнанням, тому не варто ризикувати, купуючи його з рук або у невідомого виробника. У такому випадку підвищується можливість купівлі неякісного виробу, який не зможе виконати покладені на нього функції. Ніколи не соромтеся вимагати у продавця відповідних документів – для сейфа визначальним є сертифікат, який підтверджує клас вогнестійкості та зломостійкості.
3. У процесі монтажу необхідно вибрати найбільш захищене та важкодоступне місце. Фахівці не рекомендують залишати сейфи у будинках та квартирах без тривалого нагляду.
 
4. Перед вибором приміщення, куди буде встановлено сейф, необхідно зважити всі наявні переваги та недоліки. Безумовною перевагою буде наявність системи оповіщення про пожежу чи охоронну сигналізацію. Недоліками можуть бути ненадійні вхідні двері, прості замки, легкодоступні вікна та димарі. Саме через балкони та димарі воліють проникати зломщики в сорока відсотках випадків.
 
5. При нагоді встановити два сейфи - необхідно обов'язково зробити це. З одного боку для злому двох сейфів потрібно набагато більше часу, який практично завжди обмежений у зломщиків. З іншого боку «сейф-обманку», в якому зберігатимуться не дуже цінні речі, можна розташувати в доступному місці, тоді як основний сейф буде прихований в більш надійному місці.
 
6. Якщо Ви вибрали сейф із кодовим замком, то не слід розголошувати комбінацію великої кількості осіб. В ідеалі код має знати тільки Ви. Звичайно, існує можливість забути комбінацію, тому бажано мати певну асоціацію, але в той же час поширеною помилкою є прив'язка коду до дати народження або інших пам'ятних подій. Також нерозумно використовувати як пароль імена дітей, близьких або прізвиська домашніх тварин.
 
7. Якщо перевага віддається сейфу, який має замок із ключами, але важливо звернути увагу, щоб вони були надійно заховані та не потрапили в чужі руки. У той же час нерозумно зберігати дублікат ключа від сейфа у самому сейфі.
 
8. Більш надійним вважаються системи, що мають комбіновані замки, оскільки вони мають підвищену захищеність від злому.
 
9. Якщо є можливість, то краще застрахувати сейф як від злому, так і від пожежі. На сьогоднішній день буде не важко знайти страхову компанію, яка надає послуги зі страхування не лише вмісту сейфу, а й самої конструкції. У разі бажано заздалегідь поцікавитися в різних страхових компаній про найвигідніших умовах.
 

 

PS: Придбання сейфу та охоронного обладнання рекомендується проводити виключно у перевірених фахівців, які зможуть не лише продати, а й порадити найоптимальніший та найнадійніший варіант захисту майна для кожного конкретного випадку.
 
При необхідності наші фахівці завжди готові надати детальну консультацію з усіх питань.