Статті
Назад
28
03.2018
Стелажі для продуктового магазину: сертифіковане обладнання від «КиївМетСервіс»
Продуктові стелажі – різновид торговельного обладнання, що використовується у супермаркетах, хлібних, кондитерських, овочевих магазинах, бакалеї та інших торгових точках. Полиці для магазину продуктів необхідні, щоб комфортно розмістити товарний запас та раціонально використовувати простір.
Торговельне обладнання замовляє індивідуально. Купити стелаж для продуктів, виготовлений за індзамовленням відповідно до параметрів торгової площі, стилістики залу, товарної групи магазину пропонує компанія «КиївМетСервіс». Замовити обладнання для продуктового магазину можна через сайт kms.com.ua, а обговорити деталі з менеджером краще за телефоном.
Яке обладнання потрібне для продуктового магазину
Торговельне обладнання для продуктового магазину – особлива категорія спеціалізованих меблів. З технічного боку стелаж для зберігання продуктів – це збірно-розбірна конструкція підвищеної міцності, що складається з:
- тильної стінки;
- стійок опори;
- полиць;
- допоміжних елементів (кошиків, кронштейнів, роздільників, гачків, бортиків та інше).
Обладнання для магазину продтоварів – універсальне, оскільки може змінювати конфігурацію, комплектуватися допоміжними модулями, адаптуватися під специфіку будь-якого торгового об'єкта, чи то масштабного супермаркету, чи міні-крамниці на автозаправній станції.
Стелажі для продуктів одночасно виконують роль системи зберігання та вітрини. Отже, вони повинні бути добре доступними для огляду, зручними, з вільним доступом і технічно безпечними.
Особливості стелажів для продуктів
Стелажі для продуктового магазину відрізняються від меблів, що використовуються у торгових закладах промислових товарів та на складах. До стелажів для продуктів пред'являються підвищені санітарні вимоги — матеріал, з якого виготовлена стелажна система, має бути:
- екологічно безпечним;
- інертним до вологи;
- термостійким;
- невибагливим у догляді;
- не вступати в реакцію з відкритими продуктами, розташованими на полицях (йдеться про хлібне обладнання, стелажі для сипучих продуктів тощо).
Високоякісні стелажі для продуктів виготовляють із міцного металу оптимальної товщини, покритого спеціальним порошковим шаром – дана технологія гарантує зносостійкість та надійність обладнання, а також інертність до корозії.
Чим відрізняються продуктові стелажі від інших типів стелажів
Стелажі для магазину продуктів відрізняються властивостями матеріалів, зовнішнім виглядом, дизайном, функціональністю, вантажопідйомністю.
Полиці для продуктового магазину виготовляють із матеріалів, що не піддаються гниттю та скупченню патогенної мікрофлори: харчового пластику, нержавіючої сталі, ламінованого ДСП, розжареного скла (якщо це полиці для сипучих продуктів).
Поверхні, що контактують із продуктами харчування, необхідно періодично обробляти антибактерицидними складами, що також потрібно враховувати при виборі конструкції.
Типи стелажів для продуктового магазину
Торговельне обладнання для продуктових магазинів класифікується з кількох аспектів. Один із головних критеріїв вибору – цільове призначення конструкції. Характеристика тісно переплетена з властивостями матеріалу, з якого виготовлені продуктові стелажі.
При виготовленні стелажів для магазину використовується високолегована сталь. Металеві продуктові стелажі використовуються для будь-яких товарів усередині групи, що не потребують особливих умов зберігання (охолодження).
Кондитерський стелаж - полична конструкція цікавого дизайну із заднім дзеркалом та пластиковими боксами (додаткова комплектація).
Хлібний стелаж - система з дерев'яними кошиками для різного типу хлібобулочних виробів. Устаткування для хлібної крамниці використовується також у супермаркетах.
Овочевий стелаж - конструкція для демонстрації з подальшим продажем яблук, бананів, цитрусових, картоплі, буряків тощо. Полиці з нахилом покращують доступ покупців до продукції.
Стелажі для зберігання продуктів у ящиках, коробках, банках, контейнерах тощо. використовуються також на складах. Стелажі в продуктовий магазин склад відрізняються підвищеною вантажопідйомністю.
Стелажі для продуктового магазину класифікуються за принципом встановлення та розташування (найпоширеніші варіанти: стелаж продуктовий пристінний або прямий, острівний або двосторонній, настінний, кутовий).
Крім поличкових стелажів для продуктів потрібні також перфоровані (для розвішування товарів на гачках) та комбіновані системи.
Як підібрати стелажі до магазину
Меблі для продуктового магазину – частина інтер'єру торгового залу. І щоб стелаж для продуктової групи максимально гармонійно вписався в інтер'єр магазину, відповідаючи специфіці товарів, що реалізуються, рекомендується замовляти полиці індивідуального дизайну, а також додатково балдахіни і локальну ілюмінацію (LED-лампочки, люмінесцентні світильники).
Обладнання для магазину продуктового типу має бути містким. Заздалегідь визначтеся з обсягами товарів, які зберігатимуться на полицях. Додатково можна замовити стелаж для зберігання продуктів у складському приміщенні.
Стелаж для сипучих продуктів потрібно вибирати з урахуванням обсягу товарної партії, яка демонструватиметься покупцю. Основна маса сипких товарів зберігається в заводській упаковці.
Хлібні полиці продуктового магазину повинні відповідати обсягам та товарним підгрупам асортименту. Печиво, бублики, сухарики, представлені в розсипному вигляді, можна віднести до кондитерських виробів.
Устаткування для продовольчого магазину за ціною виробника
Купити стелажі для продуктового магазину в лояльному ціновому діапазоні можна на сайті компанії «КиївМетСервіс».
Замовляйте сертифіковані продуктові стелажі або інше торгове обладнання «під ключ» із виготовленням за індивідуальним проектом та встановленням.
Організаційні питання допоможе вирішити наш досвідчений консультант. Довіряйте професіоналам!